Podia 2016

PODIUM 1 –  ‘T EXCUUS • O.B.B.C.-podium
Stan Van Samang (20u45) stan
Met Stan Van Samang strikt Bruisend Balegem een topnaam. SvS is van vele markten thuis. Hij belandde in ‘het vak’ als TV-acteur, ondermeer in Wittekerke en Windkracht 10.

Gaandeweg baande hij zich een weg in de musicbusiness. met mega-succes tot gevolg. Hij won de TV-wedstrijd Staracteur Sterartiest wat hem nationale roem opleverde én een Engelstalige cd. Enkele van die nummers werden in alle discretie geschreven in – jawel – Stokerij Van Damme. De single ‘Scars’ werd zijn eerste hit.

Als live-artiest scoort hij sterk, al blijft hij acteren. In 2015 was hij te zien in ‘Liefde voor Muziek’ en kiest hij voor het Nederlands. Dat resulteert in twee mega-hits: ‘Een Ster’, de zomerhit van 2015, en ‘Goeiemorgend, goeiendag’. En veel live-optredens… kleine, leuke zaaltjes, grotere culturele centra én bovenal … Stan Van Samang laat moeiteloos de Lotto Arena vollopen… Balegem mag trots zijn op deze ‘headliner’! 

 

boogieThe One Time Boogie Set-up, met William Souffreau (17.30 u)
70 is hij inmiddels, de man die in de jaren ‘70 de beste rockzanger van ons land werd genoemd. William Souffreau verbaasde vriend en vriendin met zijn Irish Coffee, dé Belgische band toen hardrock de norm was en Led Zeppelin de dienst uitmaakte.

 

 

 

JeePee Green Band werd vervangen door Jean Dover & Friends (14.30 jeepeeu)
De West-Vlaamse JeePee Green Band verenigt vier ras-muzikanten die meer dan 150 jaar muziekervaring in diverse muziekstijlen bundelen: rock, pop, blues… Eén passie springt eruit: stomende rock’n roll en rockabilly met respect voor de meesters uit de pure én prille rock’n roll-jaren (1950-1960): Elvis Presley, Chuck Berry, Fats Domino, Little Richard … Overal waar ze spelen gaat het dak eraf. In Balegem is het er al af … Sfeer verzekerd dus. JeePee Green Band staat garant voor twee uur uur stomende rock-klassiekers. Meezingen én dansen maar. Dus!
UPDATE:
De JeePeeGreenband meldde ons het droevige nieuws dat één van hun groepsleden ziek is, waardoor ze alle optredens dienen te annuleren, ook dat van Bruisend Balegem. Dit weekend gingen wij op zoek naar een vervangende Rock’n’Roll-band en vonden wij: Jean Dover & Friends
Een band die Sfeervolle retro muziek uit de 60’s brengt met een grote dosis rock ‘n’ roll klassiekers.
U kan ze beluisteren op http://www.facebook.com/jeandoverandfriends

 

 

 


PODIUM 2 – DE WATERMOLEN • Ter Blomme-podium
Bart Herman (19.30 u)
hermanSoldaat van vele oorlogen. Bart Herman beschikt over een van de mooiste doorleefde stemmen van bij ons. Elke rocksong of ballade die hij zingt krijgt een diepgang die uniek is, elk luisterlied wordt een ontroerend verhaal. Wereldreiziger Herman scoorde zijn eerste hit in 1993: de eeuwige klassieker ‘Ik ga dood aan jou’. Sindsdien volgden tien albums en nog een klassieker: ‘Slaap mijn kind’. Hij schrijft liedjes voor collega’s als Barbara Dex, Dana Winner of Gene Thomas en is live razend sterk. Dat zal in Balegem niet anders zijn.

 

Frimout (17 u)
Frimout is de nieuwste ‘hype’ in pop & rockland Vlaanderen. Hun stomende set is goed voor anderhalf uur swingend plezier. Frimout scoorde reeds negen radiohits maar de zeskoppige band voelt zich vooral live als een vis in de Molenbeek. Wie Frimout zegt, brult luidkeels
mee met hits als ‘Ninett’, ‘Volwassen word ik nooit’, ‘Toffer dan tof’. Vergis je niet: Frimout speelde live ook al op Marktrock Leuven, Pukkelpop en vele parkfeesten te lande.

Maggy Lee (13.30 u)
Maggy is trots op haar roepnaam ‘het zingend facteurke’. Zingen leerde ze van vader Gerard, gitarist bij de ‘Roucky Stars’. Ze
werkte met Johan Stollz, Jo Vally en Luc Steeno en bracht enkele jaren terug een eerste singl én cd op de markt.

The Antonio’s Antonio(21.30 u) ** IN DE FEESTZAAL, De Watermolen **
The Antonio’s zagen het licht aan een knetterend kampvuur diep in de Ardennen. Het begon met folkgitaren, wat percussie, een paar stemmen en heel wat steengoede covers. Vanaf 1999 staan The Antonio’s als band op alle mogelijke podia en er wordt voortdurend gesleuteld aan het repertoire. Elk optreden is een rollercoaster doorheen vijftig jaar muziekgeschiedenis: stampende rock, swingende pop, foute disco en platte schlagers worden naadloos aaneengepuzzeld tot een feest voor iedereen.

 


PODIUM 3 – MOLENDAM / QUICKS & DIPS • Fidesca/Fintro-podium
jonasCleymans & Van Geel (19u30)
Twee frontmannen, één band en Nederlandstalige covers … Het klinkt zo cliché als ‘katsjoe botten’, maar stop dat simpel concept in handen van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel en er gebeurt iets magisch. Met hun twee gouden strotten, vier stevige kloten, hun twaalfjarige jongenslichaampjes en de strakste band van het Oostelijk halfrond achter hen ontketenen ze hun duivels, blazen je weg en laten ze Clouseau fl irten met Gorki, Borsato vrijen met Raymond en mag The Scene al kreunend een danske placeren met Get Ready. Dus kom erbij, dans, hef het glas op je gezondheid en wees welkom op een feest dat nog lang zal nazinderen!

Jak Puut & the Shprïtcj (16.45 u)
De prijs voor de eenvoudigste naam gaat dit jaar naar Jak! Of is het Jak Puut. JP&theS is een band die songs covert uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Soms durven ze ook de millenniumkaap ronden. Niets is te gek, te warm of te koud. De setlist bevat pop, rock, soul, funk, R&B … Als dat maar goed afl oopt… Klaar voor twee uren ambiance!

The Blue Band (14.00 u)
The Blue Band draait als meer dan tien jaar mee in het covercircuit en speelde van West-Vlaanderen tot in het verre Limburg. Hun repertoire bestaat uit covers uit de periode ‘70 tot ‘90. Hun keuze is chirurgisch precies: Chris Isaac, James Brown, The Rolling Stones, CCR, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Eric Clapton, REM, Status Quo,… Bewegen!

OPENLUCHTFUIF (22.00 u) MOLENDAM / QUIKS & DIPS • Met dj G’YO


PODIUM 4 –  DE KRING • Podium Jeroen Van De Velde
Vedettenparade (vanaf 14 u)
Naar tweejaarlijkse traditie is het ‘Vlaamse Schlagers Troef’ op het podium van De Kring. Met een heuse vedettenparade, aan mekaar gepraat door de dj’s van Radio Star uit Herzele. Radio Star is uitgegroeid tot een sterke lokale radio met een nieuwe omroepstudio, het beste materiaal, een fraaie muziekcollectie en gemotiveerde medewerkers. De vedettenparade oogt dit jaar bijzonder fraai, met een uitzonderlijk mooie selectie artiesten uit de Vlaamse schlagerwereld.

14 u • Maarten Cox 
maartenMaarten Cox is de nieuwe sensatie. Vlaanderen leert hem kennen tijdens IDOOL 2004 en Limburg valt voor Maarten als hij het gezicht wordt van Studio TVL. In 2012 scoort hij met ‘Wat doe je dan?’ en in 2014 met ‘Leuker met twee’. Het haalt de top van de Vlaamse Ultratop 50. Met zijn mannelijke charme is hij ook live goed voor een stevige set. Naast eigen songs brengt hij medleys van populaire liedjes uit Nederland en Vlaanderen.

dana15 u • Dana Winner
Een grote dame op bezoek én ze doet het met twee livemuzikanten. Daar kijken we echt naar uit. De ‘mooste’ stem van Vlaanderen verkocht meer dan 2,5 miljoen albums. Straf! Haar grootste hits zijn ‘De oude man en de zee’, ‘Westenwind’ en ‘Zeven regenbogen’. Lady Dana is populairder dan ooit. Haar carrière neemt ook vandaag een hoge vlucht, niet in het minst dankzij haar super-vertolking in Liefde voor Muziek op VTM. Een must voor élke muziekliefhebber. Dana Winner moet je minstens één keer in je leven hebben gezien! Je krijgt de kans op Bruisend Balegem!

16.15 u • Eveline Cannoot
Van gevestigde waarde naar veelbelovende starter! Eveline uit Erpe-Mere vindt haar draai in showbizzland. Ze maakte deel uit van ‘Whoopz!’ en ging in 2009 haar eigen weg. In 2013 haalde ‘Die eindeloze zomer’ de Vlaamse Top
10. In 2014 volgde ‘Geluk zet je zorgen opzij’. Ze maakte deel uit van de beste Abba-coverband ABBAND en dit jaar scoort ze met een duet met Dennie Christian. Ook Radio 2 valt nu voor de minzame Eveline Cannoot. Nu nog Balegem!

17.00 u • Nico
Nico wordt een vaste waarde bij ons. Als jonge playbacker dweepte hij met Will Tura. In 99 koos hij voor zijn eigen carrière en nam zijn eerste single op ‘No Olvidaras’, een Nederlandstalige bewerking van Allan Théo’s hit. Op zijn best als ambiance-maker.

18 u • Yves Seghers
Wat een leuke verrassing. ‘Good old’ Yves Seghers op Bruisend Balegem. Als frontman van Toast is Yves de evenknie van Koen Wauters in de jaren ‘90. ‘Schreeuw het van de daken’ is een wereldhit in Vlaanderen. Waarna Yves solo verder trekt. In 1997 is het weer prijs, met de wals ‘Café De Zwaan’. Ambiance troef. Waar Seghers passeert is het feest. Zijn laatste succes is ‘Waar zijn die handjes?’. Ook in Balegem zullen ze grenzeloos de hoogte in gaan.

19.00 u • Paul Severs
Nog een grote meneer op het pittigste feest van Oost-Vlaanderen! Paul Severs staat 50 jaar op de planken en komt dat in Balegem vieren! Wie de hits ‘Ik ben verliefd op jou’, ‘Ieder mens’ of ‘Ik heb rozen voor je mee’ niet kent, leefde op een andere planeet. De komst van Tien om te Zien was een zegen. Ook ‘Zeg eens meisje’ en ‘Little Darling’ zijn pluimen op de hoed van meneer Severs. Paul Severs blijft eeuwig actief. Met tientallen concerten per maand, het ganse land door. Altijd gezellig, altijd plezier, altijd warm

david20 u • David Vandyck
De reeks wordt gesloten door een nieuwe ster. David Vandyck is dé coming man in Vlaanderen. In 2007 bracht hij zijn eerste cd-single uit, ‘Viva la Fiësta’. Zijn doorbraak kwam in 2011 toen hij midden in de roos mikte met ‘Een superlange nacht’. Het nummer stond 4 weken in de Ultratop 50. Vandyck sloot vervolgens een contract met het label Vlaamse Sterren van CNR Records. Met ‘Met heel mijn hart’, een compositie van David zelf met Chris Van Roosendaal en Leo Caerts, scoort David zijn allereerste nummer 1-hit in de Ultratop Vlaamse Top 10. Balegem zal vallen voor de stem én de charmes van David.


PODIUM 5 – HET GANZENHOF • Aswebo-podium
pure4fun
Pure 4 Fun (21 u)
In 2014 speelde Pure 4 Fun op ditzelfde podium de pannen van het dak. Een marathonconcert om nooit te vergeten. Ook nu weer speelt Pure 4 Fun ‘thuis’. Na jaren hard werken is het vijftal uit onze gemeente opgeklommen tot dé Party Band van de Vlaamse Ardennen. Een stevige beat, zuivere harmonie en perfecte driestemmigheid, dat is het geheim van de vijfkoppige band. En nu maken ze ook furore als U2 Tribute band. Een rockband pur sang. Pas op: ze stoppen
niet voor het publiek uit het dak gaat. Pure for Fun! Voor het plezier én een pintje bier!

backseatBackseat Boppers (18 u)
Ook deze Backstreet Boppers zijn weer van de partij. Zo groeit het podium aan het Ganzenhof uit tot dé partyplek van Bruisend Balegem. Deze vier vetkuiven brengen rauwe onvervalste rolling rockabilly en surf, de roots van wat vandaag rock en pop is. Al springend, schreeuwend, gillend, rollend maken ze elke bar of podium onveilig. Stilstaan is onmogelijk! En ze zien er verdomme zo goed uit! Luister, dans en geniet!

belleBelle Perez (16.30 u)
Na Dana Winner, nog een leading lady op Bruisend Balegem. Fier als een vochtige gieter presenteren we … Belle Perez. Mooie Belle kan haar Spaanse roots nooit verbergen. Haar nieuwste album ‘Agua y fuego’ bevat een mix van ritmische latinsongs en eigentijdse versies van klassiekers als ‘Quien sera’ en ‘Besame mucho’. Van schuchter schoolmeisje groeide Belle Perez op tot zelfzekere dame én zangeres die Vlaanderen verblijdde met hits als ‘Que viva la vida’, ‘Enamorada’ en ‘Ave Maria’. De dag voor O-L-V Hemelvaart kan dat tellen. Belle Perez kiest haar eigen pad, en gaat voluit voor haar dromen. Ze zit zestien jaar in het vak, en is gelukkiger dan ooit. Alles in het leven draait volgens haar
uiteindelijk om de liefde. ‘Wie de liefde niet heeft, bezit helemaal niks.’ Balegem is gewaarschuwd!

De Platte Choco’s (13.30 u)
De Platte Choco’s openen Bruisend Balegem op het podium van het Ganzenhof. De Platte Choco’s is sinds 2013 een Zottegemse muziekgroep die eigen Zottegemse liedjes in het plaatselijk dialect zingt, en dit in navolging van hun grote voorbeeld Miele De Meyer. Begin 2015 brachten De Platte Choco’s hun eerste CD uit ‘In ’t Zottegems’, met als grootste hits: ‘Ik wille nie nor uis’, ‘Ode aan Miele’, ‘Sienemabroek’ en vele ander kaskrakers. De Platte Choco’s spelen tijdens hun optreden een mix van eigen Zottegemse liederen en covers. Ambiance verzekerd !!


 

PODIUM 6 – HET GANZENHOF • CHIROLOKALEN • Balegro-podium
Ook de plaatselijke Jongens- en Meisjeschiro springt op de Bruisend Balegem trein. Met drie bands, prima sfeer en voldoende food & drinks.

QuilnydQuilnyd (16.30 u)
Quilnyd opende vorig jaar het Chiro-festival, nu mogen ze afsluiten. Een mooi gebaar, een sterk bewijs dat ze volwassen worden … Quinod is een (nog steeds) jonge band uit Zottegem. Drie broers en één vriend des huizes. Ze spelen Nederlandstalige punk en rock, eigen nummers met een zeer persoonlijke twist. Muzikaal verbazingwekkend sterk en origineel. Queen of the Stone Age? The Aristocrats? Jawel, maar dan in ‘t Vlaams en van bij ons.

wiwokWiwok (14.45 u)
Het Gentse Wiwok is een Nederlandstalige indie-rockband. Ze overtuigen met een eigengereide sound en wijde waaier aan genres: van stevige recht-toe-recht-aan powerrock tot melancholische lovesongs, van slepende gitaarrock tot uptempo grappige surfpop. Zet je schrap!.

Kotsebeu (13 u)
Het begon als een satirisch rockgroepje met een kleinkunstkantje en groeide uit tot een band die in het zelfde vakje past als The Black Keys en onze Black Box Revelation. Garagerock, bluesrock met ballen … kortom … Kotzebeu. De band laat zich inspireren door Triggerfi nger, Jack White, Green Day, Ray Charles, Joan Jett … Als dat maar goed komt …