Podia 2018

PODIUM 1 –  ‘T EXCUUS • O.B.B.C.-podium
Raymond van het Groenewoud (21.00 u)

Archivaris gesignaleerd! Er bestaan nog van die zekerheden  … Als de winter haar deken afwerpt, en de bloesems weer ontluiken, ruilt Raymond de pluchen intimiteit van de theaters in voor de frisse buitenlucht! De onverwoestbare Raymond komt ook naar Bruisend Balegem! Voor de twee keer!

Na de Summer of Love van ‘40 jaar Meisjes’ in 2017 komt hij met hernieuwde energie ons dorpsfestival op stelten zetten. Zeker weten. Met zijn pas verschenen eigenhandig samengestelde ‘Archivaris’ onder de arm brengt hij zijn virtuoze  metgezellen mee. Ouwe gouwe Michel Verbelen op bas, Cesar Jansens op de ezelsvellen en Rik Aerts op zijn scheurende gitaar. En met jazzy toetsenwonder Bram Weijters.

Kortom : vers bloed en vaste waarden, rockend chanson voor jong en oud, tijdloos amusement, tonnen speelplezier: volle petrol, volle gas en aan 100 percent! Voor wie het belletje nog niet rinkelt … Raymond is de man van ‘Je veux de l’amour’, ‘Twee meisjes op het strand’, ‘Vlaanderen Boven’, ‘Gelukkig zijn’, ‘Maria, Maria, ik hou van jou’ … hou me tegen of ik stop niet … RvhG is een hitmachine en zal ten jukebox spelen op Bruisend Balegem.

 

Radio Negra (17.30 u)

Deze Belgische heren noemen zichzelf de apostelen van Manu Chao, en verkondigen het evangelie van de Mestizo Messias met een geheel eigen toets. Nummers als Mr Bobby en Me Gustas Tu worden voorzien van een geheel eigen twist. Maar deze Radio speelt verder en voegt nog fijne hits van Buena Vista Social Club, Bob Marley, The Specials … aan de show toe! Don’t miss it! 

Johan Heldenbergh (23 juli 2017 Trefpuntfestival): “Nou est veural veur de kroakers en de dakluuzen. Da’s hier ne groep, vooral Gentse mensen, die ulder ga wegwijs moake in het uitgebreide oeuvre van Manu Chao, Buena Vista Social Club en andere jointsmuurders. Dus legt uldere didjeridoo opzije, legt ulder dreadlocks nor van achtere, kamt ulderen hond, en zing mee en dans mee met Radio Negra!…” En voor de Boalegemnaars …la même sjoose.

 

 

 

 

 

 

De Platte Choco’s (14.30 u)

De Zottegemse trots, de Platte Choco’s, brengen Bruisend Balegem dialectgewijs aan het feesten. Ze doen het samen sinds 2013 en zijn een vaste waarde op het Bruisfeest.Wegens succes inderdaad. Hun grote voorbeeld is dialectzanger Miele De Meyer. Begin 2015 brachten De Platte Choco’s hun eerste CD uit ‘In ’t Zottegems’, met als grootste hits: ‘Ik wille nie nor uis’, ‘Ode aan Miele’, ‘Sienemabroek’ en vele ander kaskrakers.

Denk nu niet dat de Choco’s enkel boterhammen smeren onder het standbeeld van Graaf Egmont. Jaarlijks toeren ze door Nederland en ook Frankrijk maakte al kennis met het Zottegemse fenomeen.

De Platte Choco’s spelen tijdens hun optreden een mix van eigen Zottegemse liederen en covers. Ambiance verzekerd !!

PS: Ze zijn verliefd op Boalegem!

Jean Dover (11.30u)

L’ets rock! Dat is de leuze van Jean Dover & Friends, een cover-rockband met Oostendse roots, maar met een vette knipoog naar Zottegem, zowaar. Jean en zijn bende spelen covers uit de sixties en seventies. Golden oldies én heel veel rock’n roll. Op het ochtenduur zal al stevig worden geswingd op Bruisend Balegem. Bewonder hun vakmanschap en … dans dans dans! De frisse zeebries brengen ze gratis mee!


PODIUM 2 – DE WATERMOLEN • Ter Blomme en Bouwwerken Cornelis
De Helaasheid der Zingen (21.30u)

De Helaasheid der Zingen is een band die je een onvergetelijke ervaring wil bezorgen. Het repertoire verzamelt evergreens, liedjes die – ongeacht de leeftijd – iederéén kent. Ze brengen een ‘café chantant’ waarbij het publiek tekstboekjes krijgt en meegesleurd wordt in de ambiance. Soms met nog wat schroom bij de aanvang maar nadien staat de hele keet op zijn kop waarbij ook geregeld een danske geplaceerd wordt!

Guido Belcanto (19.00u)

Guido Belcanto leeft in zelfgekozen ballingschap, midden in het bos. Maar als hij buiten zijn cocon treedt staat elk dorp en elke zaal op stelten. Straatzanger, variété-artiest, koersfanaat, man van lichte zeden … vooral ‘Koning van het Vlaamse Levenslied’. Bovenal is Belcanto een fenomeen. Als één artiest eigenwijs én eigenzinnig is, dan is het Koning Guido.

In de jaren zeventig was Belcanto vooral zanger bij balorkesten. In 1978 stond hij met Speedy King and his Feetwarmers in de finale van Humo’s Rock Rally. Later kreeg hij faam met zijn band The Gigolo’s. In 1989 verscheen zijn eerste single ‘Droevig is deze wereld’. Het was de eerste hit van zijn eerste album ‘Op zoek naar Romantiek’. Hij herhaalde zijn succes een jaar later met ‘Plastic rozen verwelken niet’ (met o.m. het lied ‘Vlammetjes’). Het gaf hem een permanente status en bracht hem ook naar Bruisend Balegem. Belcanto zit nooit stil, behalve in zijn bos. Songs als ‘Jodie Foster’, ‘Toverdrank’  of ‘Ik denk niet dat uw man me sympathiek vindt’ …  zijn niet weg te slaan van de radio. “Een zanger moet trachten de pijn te verzachten van de mensen waarvoor hij optreedt, zijn eigen zorgen blijven verborgen want de show must go on ondanks zijn eigen leed…”

De show van Guido Belcanto moet één van de hoogtepunten op BB 2018 worden.  Wij kijken er alvast naar uit. Nu al met open mond!

Johan Verminnen (16.30u)

Met bemoedigende woorden van Toon Hermans werd de jonge Verminnen in 1969 laureaat van het tv-gala ‘Ontdek de Ster’. Sindsdien viel het niet meer stil. Door de combinatie van talent, gedrevenheid en de kameraadschappelijke samenwerking met de betere muzikanten en artiesten (waaronder Raymond Van het Groenewoud en Stef Bos) groeide Verminnen snel tot een boegbeeld in de Nederlandstalige muziek. Grote hits als ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Rue des Bouchers’, ‘Brussel’, ‘Mooie Dagen’, ‘Ik wil de wereld zien’ en nog vele andere klassiekers staan in het collectief geheugen gegrift. Chanson, jazz, musette, latino: deze man is van alle markten thuis en verrijkt zijn muziek met alle mogelijke invloeden. 

Bijna 50 jaar later worden zijn optredens nog altijd druk bijgewoond, zowel op zomerse pleinen als in de theaterzalen. Na 2014 is Johan opnieuw te gast op de parking van Café De Watermolen. In 2016 vierde de zanger met Wemmelse roots zijn 65ste verjaardag met een nieuwe cd ‘Tussen een glimlach en een traan’ (22 mei 2016). Sfeer, vakmanschap, emotie … dat is Johan Verminnen!

Strawberry Jam (13.30u) 

Zes vrienden met liefde voor muziek begonnen tien jaar terug een avontuur met één doel: overal plezier brengen. 

Strawberry Jam neemt je mee op een muzikale expeditie doorheen de muziekgeschiedenis en laat je meebrullen met de beste hits van de jaren ’60 tot nu! De queeste gaat van rock’n roll over disco en pop via foute Nederlandstalige muziek, langs dance om bij rock uit te komen. Strawberry Jam zweert bij ambiance en heeft altijd zin in een goed feestje! O ja, toetsenist Albano woont in Balegem!

Lizz (8.00 en bij het ontbijt)

Vader Peter en dochter Marlies komen uit Mariakerke en vormen het duo LIZZ. Ze zorgen voor een warme, akoestische omkadering met sfeerliedjes, begeleid door piano en gitaar.
Op hun repertoire: Adèle, Amy Winehouse, Christina Aguilera, Ann Christy, Birdy… maar ook Pointer Sisters, Marco Borsato, Stan Van Samang….


PODIUM 3 – MOLENDAM / Fidesca en Mario De Vos
Openluchtfuif (23u30)

Hammertime (21.00u)

Hammertime neemt je mee terug in de tijd naar de kleurrijke beats en ‘s werelds bekendste hits van de 90’s.
Disco? Catchy dance tunes vooral, gemixt met rock & slow-covers voorzien van aanstekelijke dansmoves. Deze dance formatie laat niemand onbewogen en staat garant voor een avond vol ambiance & spektakel.

Trek je funky jacket aan, en spring mee!

White Bird (18.30u)

White Bird is Balegemnaar Bert Van Renne. Na zijn deelname aan The Voice in 2013 bracht hij enkele Engelstalige singles uit. Vooral zijn hitje ‘126’ is een echte oorworm.

Na zijn deelname aan de preselecties van Eurosong in 2014 besloot Bert in het Nederlands te zingen met enkele top 10 hitjes tot gevolg. Met onder andere ‘Zot Van U’ brengt White Bird een optreden vol pure popmuziek!

De lokale fans horen op de eerste rij te staan!

Rowwen Hèze (15.30u)

Een natte droom komt uit! Al jaren willen de Bruisers deze Nederlandse topband op één van de BB-podia programmeren. Nu is het gelukt. Al ruim dertig jaar is de dialectband Rowwen Hèze te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Ze komen uit het Limburgse dorpje America – echt waar – en spelen opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Een concert van Rowwen Hèze is een cocktail van zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met ‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestel Mar’. Wedden dat iedereen op het eind van de namiddag al een aardig mondje Hollands Limburgs lult?!

In 1999 speelden ze het voorprogramma van … The Rolling Stones. Zet dat op je CV !!!

En nu dus … JAWEL! Dat we dat nog mogen beleven.

 

 

The Blue Band (12.30u)

The Blue Band draait al meer dan tien jaar mee in het covercircuit en speelde van West-Vlaanderen tot in het verre Limburg. Hun repertoire bestaat uit covers uit de periode ‘70 tot ‘90. Hun keuze is chirurgisch precies: Chris Isaac, James Brown, The Rolling Stones, CCR, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Eric Clapton, REM, Status Quo,… Simpelweg, voor elk wat wils! Bewegen!

 


PODIUM 4 –  DE KRING • Podium Jeroen Van De Velde – Veele Hubo

13u30 • Dex Dylan  

 

14 u • Nico
Nico wordt een vaste waarde bij ons. Als jonge playbacker dweepte hij met Will Tura. In 1999 koos hij voor zijn eigen carrière en nam zijn eerste single op ‘No Olvidaras’, een Nederlandstalige bewerking van Allan Théo’s hit. Nico is op zijn best alsambiance-maker. En of hij het kan! Daarom keert hij graag terug naar Bruisend Balegem! Voor de tweede keer op rij

15 u • De Romeo’s
In 2003 spelen Davy Gilles en Chris Van Tongelen de pannen van het dak in de musical Romeo & Julia. Het kriebelt om samen een band op te richten! Gunther Levi, vriend bij ‘Familie’, is snel overtuigd en springt op de kar. Het blijkt een supersnelle racecar. In 2018 staan Davy, Chris en Gunther als De Romeo’s 15 jaar op de planken en zijn ze geliefd in heel Vlaanderen. 2017 was top! Het album ‘Vrienden Voor Altijd’ verscheen, ze lanceerden hun eigen Frikandel XXL en werden gebombardeerd tot echte filmsterren met H.I.T.

Fier zijn we bij Bruisend Balegem … De Romeo’s op onze affiche! 100% FEESTGARANTIE!

16 u • Lissa Lewis
Lissa Lewis is uniek. Als dochter van het bekende accordeonduo ‘De Melando’s’ wordt Lissa vanaf jonge leeftijd onder-gedompeld in muziek. ‘Gouden Glimlach’ is haar eerste plaat. Een hoopgevend succes! Ook de volgende singles ‘Hartsvriendinnen’, ‘Boven de wolken’ en ‘Wat ik voor je voel’ zong ze regelrecht naar de top. In 2017 bracht Lissa een hartverwarmend duet met Rob De Nijs ‘De wereld draait door’.

Een verfrissend geluid, een beloftevolle stem, een nieuwe ster in de Vlaamse pop!

17 u • Salim Seghers
Na Sommers en Sammeke gaan we voor de dubbele ‘S’ van Salim Seghers. De ‘S’ van sfeer en schlager. Salim schreef zijn eerste single zelf, in 1966 al, en scoorde in 1971 een monsterhit met ‘Verlaat me nooit’.

Radio 2 en Tien om te zien vielen voor hem en dat resulteerde in vele hits: ‘Blijf je deze nacht’, ‘Marie-Helena’, Koningin van de Nacht’ … 70 is Salim Seghers inmiddels en hij blijft platen maken en zalen veroveren. We kijken er naar uit!

18 u • Sam Gooris
Sam Gooris is een fenomeen. Dansen en feesten zit in zijn bloed. Al van zijn zestiende bouwt ‘Sammeke’ eigenhandig aan zijn eigenwijze succesvolle weg door de Vlaamse showbizz, ook al kennen we hem als de ‘vent’ van Kelly Pfaff.

‘Laat het gras maar groeien’ is zijn grootste hit maar Vlaanderen brult ook mee met ‘Basket Sloefkes’, ‘Sammaranja Tico Bolero’ en ‘Vlieg er maar in’.  Sam blijft altijd eigenste zichzichelf. Dat zal op 15 augustus niet anders zijn. Sam Gooris zet Balegem op stelten! Zeker weten! Vergeet niet mee te brullen!

19 u • Willy Sommers
De Koning van het Vlaamse lied, Willy Sommers, werd in 2010 gehuldigd voor ‘een leven vol muziek’.

‘7 anjers, 7 rozen’, nog maar zijn tweede single, werd in 1971 een instant monsterhit en daar bleef het niet bij. ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ …

Meer dan 40 jaar vervoert en ontroert Willy Sommers minstens de helft van het Vlaamse publiek. Zaal na zaal, dorp na dorp vallen voor zijn charmes. Tieneridool tegen beter weten in in de jaren 70, omarmt hij vandaag alle generaties. Trots dat meneer Sommers er in 2018 bij is!

20 u • De Kemels
De Kemels doen het in het Nederlands. Chapeau!

Ze spelen covers, klassiekers, meezingers … en dat allemaal in onze eigen moerstaal. Een statement zowaar! Gorki, De Kreuners, Clouseau, Noordkaap, De Mens, Raymond, Clement Peerens Explosition, Mama’s Jasje …en – jawel – Urbanus. Laat je gááán en brul mee die hits. In het Nederlands of, excuseer, in het Boalegems of course!


PODIUM 5 – HET GANZENHOF • Slagerij Gunther & Wendy
Pure 4 Fun (23 u)

In 2014 en 2016 speelde Pure4Fun op ditzelfde podium de pannen van het dak. Marathonconcerten om nooit te vergeten. Tot in de vroege uurtjes. Het vijftal uit onze gemeente is dé Party Band van de Vlaamse Ardennen. Een stevige beat, zuivere harmonie en perfecte driestemmigheid, dat is het geheim van de vijfkoppige band. En nu maken ze ook furore als U2 Tribute band. Pas op: ze stoppen niet voor het publiek uit het dak gaat. Voor het plezier én een pintje bier! Een thuismatch!

backseatBackseat Boppers (20 u)

Ook de Backstreet Boppers zijn weer van de partij. Zo groeit het podium aan het Ganzenhof uit tot dé partyplek van Bruisend Balegem 2018.

Deze vier vetkuiven spelen rauwe onvervalste rolling rockabilly en surf, de roots van de rock en pop. Al springend, schreeuwend, gillend, rollend maken ze elke podium onveilig. Stilstaan is onmogelijk! Straf hoor! Dames, watch out! Voor je het weet sta je mee op de planken. Ze zien er ook verdomme zo lekker uit, die jongens! Luister, kijk, dans en geniet!

Coco jr. (17 u)

Showbeest Kid Coco schittert in een internationaal gezelschap van rasmuzikanten en topstemmen. Ze brengen een smaakvolle mix van pop, rap, funk, R&B, reggae, soul en dance. 30 jaar dance-anthems, klassiekers en hedendaagse floorfillers zijn de garantie voor een stomend , speels en pittig feest!

Ervaring zat. Cocojr. & The All Stars speelden meer dan 600 keer, op events in binnen- en buitenland voor topbedrijven als Mercedes en CocaCola, voor Agfa in Düsseldorf), voor Interbrew op het filmfestival in Cannes , op de worldmeeting in Berlijn en op stadsfeesten en stadsfestivals als de Gentse Feesten, Marktrock, Turnhoutse Vrijdagen … Bij het horen van Coco jr. & the All Stars worden je smaakpapillen geprikkeld door een kruidige cocktail van pop, rap, funk, R&B, reggae, soul en dance. Na ‘Liefde voor muziek’ (VTM)  is Coco jr. meer dan ooit top!

Sergio (15 u)

Het is weinigen gegeven aan een voornaam genoeg te hebben. Sergio Quisquater breekt door met het dansfenomeen Touch of Joy en rijgt de hits aaneen. ‘You’re my Baby’, ‘Please, don’t go’, ‘Don’t say it’s over’ zijn zijn sterkste.

Sergio blijkt ook over televisietalent te beschikken en maakt jarenlang het mooie weer op het scherm (Rapport Quisquater, Fata Morgana …). Een topmoment was ongetwijfeld zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2001 met ‘Sister’.

De laatste jaren vindt ADHD-er Sergio toch weer de weg naar het podium met ‘Alleen bij jou’, ‘Ik ben Sergio’, en zijn nieuwste hit ‘Ik ben Stapel’.

Een topartiest die nooit te verlegen is zichzelf te zijn.  

Jak Puut & the & the Shprïcj (12.30 u)

De prijs voor de eenvoudigste naam gaat dit jaar naar Jak! Of is het Jak Puut. JP&theS is een band die songs covert uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Soms durven ze ook de millenniumkaap ronden. Niets is te gek, te warm of te koud. De setlist bevat pop, rock, soul, funk, R&B … Als dat maar goed afloopt…  Klaar voor twee uren ambiance!

 


 

PODIUM 6 – LOKALEN JONGENSCHIRO • Balegro

13.00 u : Roest

“Vier jonge gasten kregen midden 2016 het ‘belachelijke’ idee om samen muziek te spelen”. Zo staat het in hun promotekst. Miel en Pol op gitaar, Tibo op bass en Lou op drums. Maar … er moest en zou een ‘aantrekkelijke’ frontman of -vrouw worden gevonden. Het werd een zij. Frontwoman Amber maakte het plaatje kompleet. Inmiddels is Tibo Ruben geworden en worden podia bestormd. Ook dat van Bruisend Balegem. met oude rock en blues, alternatieve pop, reggae … Roestige Rock. Zeer nieuwsgierig.

15.30 u: Clincloon

Ook naar deze band zijn we nieuwsgierig. Cijfer- en talenwonders, zijn het! Vijf (5) ambitieuze muzikanten met drie (3) stemmen toveren een verrassende mix van vijftig (50) jaar hits uit twee (2) gitaren, één (1) bas en één (1) drum. Ze zijn zeer sterk met het aan elkaar spelen van nummers in twaalf (12 !!!!) verschillende talen. Dance, Rock, Pop… Tellen maar … én meezingen! Ook al spreek je de taal niet … dansen is universeel.

18.00 u: Creepclub

Creepclub is duidelijk. Vier jonge mensen. Ze zijn niet bang van op het podium te staan. Hun motto luidt: ‘een beetje duister, een beetje dansbaar’. Uw benen zullen na hun act nooit meer stilstaan! Creepy going strong!

21.00 u: Dj Valeir
23.00 u: Dj Flowstonez
00.30 u: Dj Thunderbol