Tiende editie van Bruisend Balegem verhuist naar 2021

 

Zaterdag 15 augustus 2020 stond al lang aangestipt in onze agenda. We keken vol goesting en ambitie uit naar een nieuwe feesteditie van Bruisend Balegem. Voor de tiende keer zou Balegem gonzen van feestgedruis, pittige muziek, lachende gezichten. Maar het mocht niet zijn….overmacht !

 Covid-19 zet ons land op slot. Jammer maar logisch. Ook bij Bruisend Balegem rezen de twijfels. Lukt het of lukt het niet? Het strafste dorpsfeest van het zuiden van Oost-Vlaanderen is de facto een “massa-evenement”. Op basis van de beslissingen van de Veiligheidsraad op vrijdag 24 april en het advies van het Politiecollege, kon het College van Burgemeester en schepenen van Oosterzele niet anders dan Bruisend Balegem als massa-evenement te verbieden. Wegens overmacht moeten wij deze tiende editie van Bruisend Balegem afgelasten. Een nieuwe datum werd reeds geprikt: 15 augustus 2021, bij leven en welzijn en in een virusvrije wereld…..

Op naar Bruisend Balegem 2021. De voorbereidingen voor deze editie van het tweejaarlijkse evenement kwamen in de finale fase. De bands lagen vast, de sponsors hadden ‘ja’ gezegd, de standhouders waren enthousiast, het comité stond op scherp. Het vele werk dat reeds is gebeurd mag geen verloren werk zijn. Nu is het kwestie van de verschillende aspecten van de organisatie te projecteren naar volgend jaar. Daar maken we nu werk van.